18 Ekim 2015 Pazar


sarıkla derse gelen ve içmimarlık bölümünde haliyle sınıfta kızlar da olduğundan, harama bakmamak için gözleri kapalı başı önde olan çocuğun sağlık problemi yokmuş diye sevindi genç adam, hazmedemeden daha kimseye anlatamadan, sonraki derste bir öğrencisi bugüne kadar hiç kitap okumadığını söylediğinde ikinci kattan kendini pencereden atmanın faydasız olduğunu düşündü, en fazla bir kaç kırık.. kesici bir şey, dolmakalem? yetersizdi.. koridorda karşılaştıkları ile kürtçe, arapça ve ingilizce selamlaşıp, afrikalı bir gencin renk ahenk gömleğine, bir öğrencinin pabuçlarına, bir başkasının başörtüsünün rengine iltifatlar edip okuldan çıkarken kapıdaki güvenlik görevlisine selam vermek için dönünce kitap okuduğunu gördü gençadam, istemsizce gülümsedi. muhtemelen liseyi bitirmemiş bu delikanlı dışarıdan yakıştırmalara göre bulunduğu okulda risalei nur okuyor da olabilirdi... hiç kitap okumayan hiç mimar olamayacak ancak içmimar olmaya niyetli öğrencileri olan genç adam kitabın "suç ve ceza" olduğunu görünce;
1990lı yılların başında moda olan deyim(leman da köşesi bile vardı) dumur hala kullanılıyor mu acaba diye düşünmeden edemedi..
neticede kültürlü sayılmazdı...

18ekim2015.fb.
gaziantep                                                                                                                                                                   .

Hiç yorum yok: